ចំណេះដឹង

រកឃើញហើយ អាហារដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នករលូតកូន និងមានគ្រោះថ្នាក់បំផុត

ការរលូតកូន គឺជា​ការបាត់បង់​ទារក​ក្នុង​អំឡុងពេល ២៣ សប្តាហ៍​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ៨០ ភាគរយ​នៃ​ការ​រលូត​កូន កើតមានឡើង​ក្នុង​រយៈពេល​បី​ខែ​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ហើយ​មិន​សូវ​កើតឡើង​ទេ បន្ទាប់​ពី​ទារ​កមាន​អាយុ​បាន ២០ សប្តាហ៍​។
ការរលូតកូន បណ្តាលមកពីបញ្ហាជាច្រើន ដូចជាចំណីអាហារ សុខភាពម្តាយ របៀបនៃការរស់នៅ ការរងគ្រោះថ្នាក់ ស្រ្តេស និងជំងឺផ្សេងៗ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអាហារមួយចំនួន ដែលអ្នកគួរចៀសវាង ពីព្រោះ វាអាចធ្វើឲ្យអ្នករលូតកូនបាន ៖
  1. អាហារដែលលាងមិនស្អាត ឬចម្អិនមិនបានឆ្អិនល្អ
  2. កាហ្វេ និងជាតិស្រា
  3. ការញ៉ាំតែបៃតងច្រើនពេក
  4.  ការញ៉ាំគ្រាប់ជីរាល់ថ្ងៃលើសកម្រិត
  5.  ថ្លើមសត្វ
  6.  ត្រីមានជាតិបារ៉ត
  7. អាហារផ្អាប់ ឬផ្អូមទុកយូរ៕
ប្រភព៖ health.com.kh


About Unknown

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.